Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanak, kebabı, kuzu

Kuzu Çanak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Çanak Kebabı



çanak kebabı nasıl yapılır - kuzu güveci - güveçte kuzu
Malzemeler


900 gr kuzu eti

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 patates

3 domates

2 soğan

1 demet taze soğan

1 havuç

1 demet taze sarmısak

1 adet defne yaprağı

2 demet dereotu

6 sivri biber

Yarım su bardağı su

Tuz
yapılışı


Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun 2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.