![]() |
Kuzu Çanak Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Çanak Kebabıçanak kebabı nasıl yapılır - kuzu güveci - güveçte kuzu Malzemeler 900 gr kuzu eti Yarım çay bardağı sıvı yağ 5 patates 3 domates 2 soğan 1 demet taze soğan 1 havuç 1 demet taze sarmısak 1 adet defne yaprağı 2 demet dereotu 6 sivri biber Yarım su bardağı su Tuz yapılışı Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|