Patlıcanlı Vezir Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Vezir Kebabımalzemeler: yarım kg köftelik kıyma 1 kg patlıcan 3-4 kabak 2 kuru soğan 4-5 sarımsak 4-5 sivri biber 3-4 domates tuz karabiber yarım su bardağı süt veya su 1 yumurta süslemek için domates & maydanoz hazırlanması: Patlıcanları ve kabakları küp küp doğrayıp kızartın Fazla yağlarını iyice süzüp borcama yerleştirin Soğan, sarımsak ve sivribiberleri doğrayıp zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavurun Kıymadan küçük parçalar koparıp tencereye ilave edin Onlar da biraz kavrulunca soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın Tenceredeki karışımı kevgirle yağını süzerek alın ve borcamdaki sebzelerin üzerine yayın Yumurtayı sütle çırpıp borcamın üzerine gezdirin Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200C fırında pişirin
|
|
|
|