Makarna Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna KebabıMalzemeler: 500 gr (1 Paket) Makarna100 gr Rendelenmiş kaşar peyniri200 gr Az yağlı dana kıyması300 gr Kuru Soğan1/5 Demet Maydanoz 2 Adet Limon 50 gr TuzSos İçin: 400 ml Süt,100 gr Un,3 Adet Yumurta, 100 ml ZeytinyağıGereçler: 6-7 Litre hacimli büyük bir tencere, Yaklaşık 25 x 30 cm büyüklükte fırın tepsisiYapılışı Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır ![]() Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt su kaynatılır Su kaynadıktan sonra 50 gr tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder![]() Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız Haşlanan makarnayı süzünüz Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz![]() Rendelenmiş 100 gr kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız![]() Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI 50 gr zeytinyağını 100 gr Un ile birlikte kavurunuz![]() 400 ml Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz![]() Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz ![]() Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz ![]() Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız alıntı |
|
|
|