![]() |
Şiş Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiş KöfteMALZEMELER Yarım kilo kıyma (koyun, dana karışımı ) Yanında domates, yeşil biber, soğan, maydanoz Yeterince tuz, karabiber ![]() YAPILIŞI Koyun ve dana etinden iki defa çekilmiş kıyma, yeterince tuz ile yoğrulur ![]() Yoğrulan et yarım saat kadar bekletilir ![]() ![]() ![]() Ayrıca boş bir şişe domates doğranarak dizilir, yanına biber hatta soğan da geçirilir, şiş köftelerle birlikte mangal kömürü veya odun közleri üzerinde pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Şiş köftelerinin iki tarafı pişirilince zaman zaman el kadar kesilmiş pideler arasına bastırılarak şiş köftenin suyu sıkılır, pideler üzerine kapatılarak ısıtılır ![]() ![]() Ayrıca, pişen domates, biber, soğan da şişlerin üzerine boşaltılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|