Gelin Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin KebabıMALZEMELER Hamur Için: 1,5 Su Brdagi Un 2 Çorba Kasigi Sivi Yag 1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu Biraz Su, Tuz Üzerine: 2 Çorba Kasigi Sivi Yag 1 Adet Sogan 250 Gr Kiyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz Tuz, Karabiber, Kekik Sos Için: 1 Çay Kasigi Salça 1 Tatli Kasigi Un TARİFİ Önce hamuru hazirlayin Bunun için un,tuz,sivi yag ve kabartma tozunu karistirin Yeterli miktarda su ilave edin Yogurarak hamur haline getirin Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin Sonra hamurdan iri bezeler koparin Yemek tabagi büyüklügünde açin Teflon tavayi yaglayin Hamuru tavaya alip,arkali önlü kizartin Üst malzeme için sivi yagi kizdirin Sogani rendeleyip yagda kavurun Kiymayi ekleyin Kavurun Küçük dogranmis biber,domates ve mantarlari ilave edin Tuz,karabiber ve kekigi ekleyin Hamuru servis tabagina alin Üzerine malzemeyi yayin Salça,un ve et suyunu çirpin Ateste koyulasana dek pisirin Yemegin üzerinde gezdirin Ince kiyilmis maydanozla süsleyip,servis yapin
|
|
|
|