Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelin, kebabı

Gelin Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kebabı



MALZEMELER
Hamur Için:

1,5 Su Brdagi Un

2 Çorba Kasigi Sivi Yag

1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu

Biraz Su, Tuz

Üzerine:

2 Çorba Kasigi Sivi Yag

1 Adet Sogan

250 Gr Kiyma

2 Adet Sivri Biber

1 Adet Domates

5 Adet Mantar

2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz

Tuz, Karabiber, Kekik

Sos Için:

1 Çay Kasigi Salça

1 Tatli Kasigi Un

TARİFİ

Önce hamuru hazirlayinBunun için un,tuz,sivi yag ve kabartma tozunu

karistirinYeterli miktarda su ilave edinYogurarak hamur haline

getirinÜzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin

Sonra hamurdan iri bezeler koparinYemek tabagi büyüklügünde

açinTeflon tavayi yaglayinHamuru tavaya alip,arkali önlü kizartin

Üst malzeme için sivi yagi kizdirin Sogani rendeleyip yagda

kavurunKiymayi ekleyinKavurunKüçük dogranmis biber,domates ve

mantarlari ilave edinTuz,karabiber ve kekigi ekleyinHamuru servis

tabagina alinÜzerine malzemeyi yayin

Salça,un ve et suyunu çirpinAteste koyulasana dek pisirinYemegin

üzerinde gezdirinInce kiyilmis maydanozla süsleyip,servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.