![]() |
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpacık Soğanlı Tas KebabıArpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Malzemeleri MALZEMELER 500 gr ![]() 30 adet arpacık soğan 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı margarin 4 adet havuç 1 adet kırmızı biber 1 çay kaşığı biber salçası Tuz Karabiber Etleri yıkayıp tencerede margarinle birlikte bir tencereye koyun ![]() Et, suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavurun ![]() Etler kavrulmaya başlayınca; soğan, havuç, sirke ve kesme şekeri ilave edip, 4—5 dakika daha kavurun ![]() Salça, tuz, karabiber ve halka doğranmış kırmızı biberi ekleyin ![]() Karışıma sıcak su ilave edip, kısık ateşte 90 dakika pişirin ![]() Sirke, tas kebabının daha lezzetli olmasını sağladığı gibi, soğanların dağılmasını da engeller ![]() Not: Kuşbaşı etleri, bir gece yoğurt ve zeytinyağı karışımında bekletirseniz, etler daha yumuşak olur ![]() |
![]() |
![]() |
|