Ayvalı Tas Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Tas KebabıAyvalı Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Tas Kebabı Malzemeleri 6 kişilik Malzemesi 500 gr kuzu kuşbaşı 2 ayva 2 havuç 15 arpacık soğan 2 çorba kaşığı salça 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 4 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Yenibahar Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar yaklaşık 45 dakika pişirin Pirinci yıkayıp süzün![]() Havuçları yıkayıp temizleyin ve küp şeklinde doğrayın Arpacık soğanları soyup temizleyin Soğan ve havucu ete ekleyip karıştırın Salça, tuz ve baharatları ilave edin 4 bardak sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp tenceredeki pişme suyunu başka bir kaba süzün Üzerine sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamlayın![]() Ayvaları soyup küçük küpler halinde doğrayın Tencereye ilave edip birkaç dakika pişirin Ayvalı etli karışımı tencerenin ortasına toplayıp metal veya ısıya dayanıklı bir kâseyi üzerine kapatın![]() Pirinci tasın etrafına yerleştirip kaynar et suyunu azar azar ilave edin Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin Margarini eritip pilavın üzerine gezdirin Üzerini kağıt havlu ile örtüp yaklaşık 20 dakika dinlendirin Ortaya kapattığınız tası yavaşça kaldırıp alın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|