Rosto Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rosto KöfteMALZEMELER : 1) 750 gr Dana kıyma, 2 soğan 2) 2 dilim bayat ekmek içi 3) 3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek) 4) 1 havuç (haşlanmış) 5) 1 su bardağı iç bezelye (konserve) 6) tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı) YAPILIŞI : 1 Kıyam, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur![]() 2 Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır![]() 3 Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye , küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır Islak elle düzeltilir![]() 4 Yağlanmış fırın tepsisine konulup üzerine yumurta sarısı sürülür![]() 5 Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için) Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir![]() Not : 1 Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir![]() 2 Rulonun içine patates- püresi de konulabilir
|
|
|
|