![]() |
Dana Biftek Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Biftek Nasıl Pişirilirbiftek tarifleri - biftek nasıl pişirilir ![]() Malzemeler: * 2 adet dana bonfile veya kontrfile (~1,5 - 2 cm kalinliginda) * 1 y ![]() ![]() * 1 kase bruksel lahanasi * 2 adet havuc * 2 y ![]() ![]() * 1 avuc maydanoz * 1 dis sarmisak (ince dogranmis) * 3 adet patates (pure yapmak icin) * Taze cekilmis karabiber ve tuz Yapilisi: 1 ![]() Biftekleri yikayip kurulayin, her iki tarafina tuz ve karabiber sepip biraz bekletin ![]() 2 ![]() Derin bir tencereye su koyup kaynatin, icine bruksel lahanalarini atip yaklasip 15-20 dk kadar pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Bruksel lahanasini ve havucu derin bir kaseye alin, zeytinyagi, ince kiyilmis maydanoz, sarmisak, biraz tuz ve karabiberi ekleyip altust edin ![]() 4 ![]() Bifteklerin ikisini de alacak genislikte bir tavayi ocaga alip isitin, tavaniz isindiktan sonra tereyaginin yarisini ekleyin ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Yuksek ateste biftegin her iki tarafini da yaklasik 2 - 3 dk pisirin ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Pisen biftegi isterseniz butun olarak, isterseniz fotograftaki gibi seritlere dilerek sebzelerle birlikte servis yapin ![]() Eti pisirirken tavanin sicak ve atesin yuksek olmasina ozen gosterin; boylece etinizin dis yuzu hemen kizarip sertlesecek ve icindeki su buharlasmadigi icin eti yumusak tutacaktir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|