![]() |
Mülkiye Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mülkiye KebabıMALZEMELER 6 adet kuzu külbastı (kasapta hazırlatabilirsiniz) 2 adet orta boy uzun patlıcan 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayalım ve bir tavada iki taraflı iyice kızartalım ![]() ![]() Şimdi de kabak, patlıcan ve havuçları soyalım ve hepsini boylamasına dörde bölelim ![]() ![]() ![]() Bir tavaya koyduğumuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atalım, 2-3 dakika kadar kızartalım ![]() ![]() Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alalım ve bir kağıt peçete üzerine koyarak, fazla yağını emdirelim, son olarak tuzla biberi serpiştirelim ![]() Büyük servis tabağını önümüze alalım ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|