Balıkbudu Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıkbudu KöfteBalıkbudu Köfte Tarifi - Balıkbudu Köftenin Yapılışı - Balıkbudu Köfte Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 kg mezgit veya levrek fileto 1 adet soğan 1 çay bardağı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı karabiber yarım demet maydanoz yarım demet dereotu 1 su bardağı haşlanmış pirinç tuz pane için: 2 su bardağı un 4 adet yumurta kızartmak için: sıvıyağ Hazırlanışı: Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin Kıyılmış sarımsak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun 15 dakika buzdolabında dinlendirin Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın Sıvıyağda kızartın Garnitür olarak hazırladığınız ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın![]() |
|
|
|