Peynirli Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli BiftekMALZEMELER : 1) 8 biftek 2) 200 gr Gravyer veya kaşar peynir3) 2 kaşık tereyağı veya margarin 4) 1 soğan, tuz ve karabiber YAPILIŞI : 1 Soğan rendelenir Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir![]() 2 Peynir ve yağ bir tencereye konur Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif bir ateşte eritilir![]() 3 Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir![]() 4 Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür![]() Not : Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir ![]() KISA BİLGİ : 1 Yetişkin insanlarda protein ihtiyacının %35’ini hayvansal proteinlerden (et,süt,yumurta) %65’ini bitkisel proteinlerden (fasulye,, nohut, mercimek, bala, bezelye) karşılamalıdır![]() 2 Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda protein ihtiyacı yarı hayvansal ,ayrı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır
|
|
|
|