Bitlis Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitlis Köftesi![]() Malzemeleri: 3 soğan 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı pirinç 3 5 su bardağı su Yarım nar 2 su bardağı ince bulgur 350 gr iki kez çekilmiş yağsız kıyma 1 yumurta 2 tatlı kaşığı tuz Karabiber Kırmızı tozbiber Hazırlanışı: 1 Soğanları soyup ince ince doğrayın Sıvıyağın yarısını tencereye alıp soğanı pembeleştirin Pirinci yıkayıp süzün Kavrulmakta olan soğana ekleyip bir iki kez karıştırın 1 bardak kadar sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın Suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirip ocaktan alın Nar taneleri ve karabiberi ekleyip karıştırın 2 Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatın Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin 3 Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulgura ilave edip iyice pekişene kadar 15-20 dakika yoğurun Top şekline getirin, üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekletin 4 Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Köftelerin ortasını çukurlaştırarak içine hazırladığınız pirinçli karışımdan doldurup içli köfte şeklinde kapatın 5 Kalan suyu tencerede kaynatın Köfteleri delikli süzgece (kevgire) alın Süzgeci suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirip kapağını kapatın Köfteleri kaynayan suyun buharında 25-30 dakika kadar pişirin 6 Köfteleri servis tabağına alın Haşlama suyuna kalan yağı ve kırmızı tozbiberi ekleyip birkaç dakika kaynatın 7 Sosu köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|