Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, tike

Tike Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tike Kebap





Malzemeler


* reyhan

* 1 adet soğan

* Kişi başına 350 g koyun eti

* 6g nar ekşisi

* karabiber ve tuz

Yapılışı


Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidirTike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulurİlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.