Köz Patlıcanlı Köfteli Karnıdolu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köz Patlıcanlı Köfteli Karnıdolusebzeli köfte tarifleri - patlıcanlı köfte tarifi - yaz yemekleri Malzemeler: 5 Patlıcan 300 Gram Kıyma 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Soğan 2 Domates 1 Çorba Kaşığı Salça Tuz Taze Kekik Karabiber Sıvıyağ Üzeri İçin: Yeşil Soğan Maydanoz Hazırlanışı: Patlıcanları yarı kıvamda közleyin ve kabuklarını soyun Kıymayı karıştırma kabına alın ve soğanı rendeleyin İyice yoğurun ve küçük küçük yuvarlayın Elde ettiğiniz köftelerin üstüne un serpin Az yağda köfteleri pişirin Üzerine doğranmış sarımsağı atın ve ardından taze kekik yapraklarını koyun Küçük doğranmış domatesi, salçayı, haşlanmış nohutu ve baharatları ilave edin Pişmeye bırakın Patlıcanları fırın kabına alın ve iç harcı hepsine paylaştırın 180 derecelik fırında kısa bir süre pişirin Yeşil soğan ve maydanozu doğrayarak üzerlerine serptikten sonra servis edebilirsiniz
|
|
|
|