Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, sarması, yaprak

Etli Yaprak Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Yaprak Sarması



MALZEME


250gr salamura asma yaprağı

- 250gr kıyma

- 2 soğan

- 2 çay bardağı pirinç

- 1 demet maydanoz

- 1 demet dereotu

- 1 çorba kaşığı salça veya 2 domates

- 1 çorba kaşığı nar ekşisi

- karabiber, pulbiber

- 1 limon


SOS Yoğurt ve sarımsak
yapılışı

1- Soğanları, maydanozu ve dereotunu incecik doğrayın Eğer domates kullanıyorsanız, rendeleyin Bütün iç malzemeyi iyice karıştırın

2- Yaprakları ılık suda tuzları gidene kadar bekletin ve yıkayın Tüylü yüzlerine birer parça iç koyarak sarın

3- Hepsini tencereye dizin ve üzerlerine porselen bir tabak kapatın Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ve bir limonun suyunu ekleyin Eğer et çok yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.