![]() |
Tavuklu Kabak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kabak DolmasıMalzeme; 4 Adet iri kabak 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti 2 Adet salatalık 4-5 Dal roka 1 Adet limon suyu 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı; Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın ![]() Roka yapraklarını yıkayıp, süzün ![]() Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin ![]() Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın ![]() Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın ![]() Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun ![]() Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin ![]() 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin ![]() Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin ![]() Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün ![]() Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|