![]() |
Kaşar Peynirli Ciğer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşar Peynirli CiğerMALZEMELER 6 İnce Dilim Dana Ciğeri 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan (ince dilimlere ayrılmış) 2 Tatlı Kaşığı Kurutulmuş Fesleğen (istenirse) 45 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı) 60 gr (1/2 su bardağı) Kaşar Peyniri (rendelenmiş) 6 Dilim Salam TARİFİ Önce ızgarayı iyice kızdırınız ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağı zeytinyağ ile birlikte eritip, köpüğü kaybolunca soğanları katarak 8-10 dakika kızartınız ve fesleğeni (istenirse) ekleyiniz ![]() Ciğerlerin birkaç dilimini tavaya koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız; bir delikli kepçeyle alıp, öteki dilimleri kızartırken, ilk kızarmışları üstü örtülü bir tabakta sıcak tutunuz ![]() Küçük bir kasede galeta unu ve peyniri karıştırınız ![]() Ciğerleri kenarları alçak, ateşe dayanıklı bir servis tabağına alıp, kızarmış soğanları ve salam diilmlerini ciğerlerin üstüne yerleştiriniz ![]() Galeta unu-peynir karışımını salamların üstüne serpip, kızarana kadar fırında ısıttıktan sonra hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|