![]() |
Böbrek Ve Ciğer Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Ve Ciğer Şişböbrek şiş - ciğer şiş - böbrek ve ciğer şiş nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış) 500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış) 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 6 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tuz Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber HAZIRLANIŞI : Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz ![]() Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kırmızı şarabı, kekiği, tuzu ve biberi karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz ![]() Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız ![]() Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız ![]() Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız şaraplı karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|