Tavuklu Kabak Paçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak PaçasıTavuklu Kabak Paçası Tarifi - Tavuklu Kabak Paçası Yapılışı - Tavuklu Kabak Paçası Nasıl Yapılır - Tavuklu Kabak Paçası Malzemeleri 1 kg kabak 1 paket Knorr Kremalı Tavuk Çorbası (sosu için) 3 adet taze sarımsak 1 adet kuru soğan 3 adet domates 1 adet Knorr Tavuk Bulyon ½ demet dereotu 2 adet taze soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Bir miktar Karabiber 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı süt (sosu için) 1 su bardağı kaşar (sosu için - rendelenmiş) Hazırlanışı 1 Derin bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın, içine piyazlık doğranmış soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun![]() 2 Soğanlar renk alınca kıyılmış taze soğanları, taze sarımsakları ve salçayı ilave edip salçanın kokusu gidene kadar sote edin![]() 3 Kabakları, şekeri, Knorr Tavuk Bulyon’u, rendelenmiş domatesleri koyup karabiber ile baharatlandırın![]() 4 Kabaklar pişinceye kadar orta ateşte kaynatın![]() 5 Kabak paçasını fırın kabına alın![]() 6 Knorr Tavuk Çorbası'nı süt ile pişiriniz![]() 7 Sosu kabakların üzerine dökün, en son olarak kıyılmış dereotunu ve rende kaşarı koyun, fırında peynirler eriyene kadar pişirin
|
|
|
|