Arnavut Ciğeri -1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Ciğeri -1Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır - Arnavut Ciğeri MalzemeleriArnavut Ciğeri 1 adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 su bardağı sıvıyağ 4 adet büyük soğan 3 adet patates Yarım demet maydanoz Yarım çorba kaşığı pul biber Tuz Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızıbiber koyarak karıştırın Bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın 1 dakika kadar pişince çıkarın ve bir kaba koyun Ciğerlerin tamamını pişirdikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın![]() |
|
|
|