![]() |
Yaprak Ciğer Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak Ciğer KızartmasıYaprak Ciğer Kızartması Tarifi - Yaprak Ciğer Kızartması Yapılışı - Yaprak Ciğer Kızartması Nasıl Yapılır ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Ciğer (yıkanmış, süzülmüş, yaprak kesilmiş) 120 gr un 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı toz kimyon 1 çay kaşığı kakule tohumu (dövülmüş) 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı muskat 90 ml zeytinyağı 1 adet orta boy kırmızı soğan (ince yarım halka doğranmış) 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Un, tuz, karabiber ve diğer bütün baharatları iyice karıştırın ![]() Süzülmüş ciğerlere kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın ve bir tepsiye koyun ![]() ![]() Zeytinyağını iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() Kırmızı soğan ve maydanozu harmanlayın ![]() Ciğerleri, maydanozlu kırmızı soğan ve kızartılmış sarmısaklı ekmek dilimleri ile birlikte sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|