Ananaslı Yengeç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı YengeçMALZEMELER 150 gr veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 adet kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım ![]() Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım![]() Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim Sonra sarmısakları çıkarıp atalım Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı Sonra altını söndürelim![]() Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım![]() Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım ![]() Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım afiyet olsun
|
|
|
|