Bursa Usulü Paça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bursa Usulü PaçaBursa Usulü Paça Tarifi - Bursa Usulü Paça Yapılışı - Bursa Usulü Paça Nasıl Yapılır - Bursa Usulü Paça Malzemeleri Yarım kg biftek2 çorba kaşığı un 2 su bardağı et suyu 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sirke 8 çorba kaşığı tereyağı Tuz ve kırmızıbiber Yarım kg bifteği haşlayın Elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırıp, tuzlayın 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirkeyi mikserden geçirin, elde ettiğiniz karışımı küçük bir tencereye alın Ocağa koyup, sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edin Didiklenmiş etleri servis tabağına dizin Üzerine haşladığınız sosu dökün 8 çorba kaşığı tereyağını ve biberi tavada eritin Sosu yemeğin üzerine gezdirerek, servis yapın
|
|
|
|