Nohutlu Paça Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Paça YahnisiNohutlu Paça Yahnisi Tarifi - Nohutlu Paça Yahnisi Yapılışı - Nohutlu Paça Yahnisi Nasıl Yapılır - Nohutlu Paça Yahnisi Malzemeleri MALZEMELER 1 bardak nohut 10 adet koyun paçasi 2 yemek kasigi margarin 3 orta boy sogan 2 dis sarmisak Tuz-karabiber-kirmizibiber 1/2 demet maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Koyun paçalarini ilik suya koyun Bir biçakla kaziyarak tüylerini temizleyin Tirnak arasini kesip yag torbasini çikartin Satirla vurarak ortalarindan kirin ( piserken iliklerin suya çikmasi için) Iyice yikayip bol suyla atese koyun Kaynamaya baslayinca köpüklerini alin Içine soyulmus bir bas sogan, soyulmus limon kabugu koyup kisik ateste pisirin![]() Soganlari incecik dograyin 2 kasik yagla börttürün Domates salçasi, ezilmis sarmisak, kirmizibiber ve paçanin haslama suyundan katin![]() Aksamdan suda islatilip biraz haslanmis olan nohutu ve kemikleri ayrilarak dogranmis paça etlerini koyun Yavas yavas kaynatarak pisirin Tuz ve karabiber katin 3-4 kepçe suyu varken atesten indirin, üzerine kiyilmis maydanoz serpin
|
|
|
|