![]() |
Uşak Usulü Ciğer Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uşak Usulü Ciğer SarmaUşak Usulü Ciğer Sarma Tarifi - Ciğer Sarma Yapılışı - Ciğer Sarma Nasıl Yapılır - Ciğer Sarma Malzemeleri Malzeme listesi 1 adet zar şeklinde doğranmış kuzu ciğeri 1-2 adet yumurta 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı çamtıstığı 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri için; Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz) 2 adet yumurtanın sarısı Yapılışı: Pirinci ılık tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı ve ciğeri pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın ![]() ![]() Koyun karın zarı ya da kuzu gömleğini yıkayın ![]() ![]() ![]() Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın ![]() ![]() ![]() Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|