Ekmek İçi İspanaklı Bıldırcın Yumurtası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek İçi İspanaklı Bıldırcın YumurtasıEkmek İçi Ispanaklı Bıldırcın Yumurtası Tarifi - Ekmek İçi Ispanaklı Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yapılır - Ekmek İçi Ispanaklı Bıldırcın Yumurtası Malzemeleri Malzemeler : 200 gr un200 gr katı yağ1 adet yumurta 300 gr ıspanak10 adet bıldırcın yumurtası 1 çorba kaşığı süt Yeterince tuz,biber Tarif : Unu bir masaya döküp ortasını havuz gibi açınız ![]() İçine oda sıcaklığında uymuşamamış katıyağı,sütü ve çırpılmış bir adet yumurtayı katınız ![]() İki tutam tuz ekip,iyice yoğurun,kulak memesi kıvamına gelince yuvarlayıp serin bir yerde yaş ebz altında iki saat bekletiniz ![]() Ispanakları temizleyip ,ayıklayınız ![]() İki dk kaynar tuzlu suda haşlayınız![]() Sudan çıkarıp sıkarak suyunu akıtınız ![]() 20 gr katı yağ ile bir tencereyi ateş üzerinde yağlayın,bir turta kalıbını yağlayınız![]() İçine hazırladığınız hamuru yayın,çatalla hamurun üzerinde delikler açınız ![]() Öldürülmemiş ıspanağı hamurun üzerine yerleştiriniz ![]() Üzerine biraz karabiber serpip,önceden ısıtılmış fırına sürünüz ![]() 220 derecede 20 dk ![]() pişiriniz ![]() Bu ara buldırcın yumurtalarını 20 gr katı yağ içinde pişiriniz![]() Beyazı katılınca,sarının etrafındaki beyazı yuvarlak şekilde kesip,hazırlayınız ![]() Fırında pişen ıspanaklı ekmeği çıkarınız ![]() Kalıptan çıkarıp üzerine hazırladığınız yumurtaları diziniz ![]() sıcak sıcak servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|