Yumurtalı Fasulye Ve Havuç Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Fasulye Ve Havuç KavurmasıMalzemeler 1 kg Taze çalı fasulye 4 yumurta 2 orta boy havuç 2 orta boy soğan 4 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz ve karabiber Yemeğin Yapilisi Fasulyeleri ayıklayıp, önce boyuna sonra enine bölün Havuçları ufak küp şeklinde kesin Birlikte 15-20 dakika kadar az tuzlu suda hafif diri kalacak gibi haşlayıp, süzün Soğanı ince doğrayıp, kızgın yağda pembeleştirin Fasulye ve havuç ekleyerek, 10 dakika çevirin Yumurtaları çukur bir kabın içinde karıştırıp tuz, biber ekip geniş bir tavaya dökün Üzerine fasulye karışımını yayın Alt kısmı katılaşınca ateşi kısın ve ağzı kapalı odarak 6-7 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|