![]() |
Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Soslu Tavuklu SpagettiMaydanoz Soslu Tavuklu Spagetti Tarifi - Maydanoz Soslu Tavuklu Spagetti Yapılışı - Tavuklu Spagetti Nasıl Yapılır - Tavuklu Spagetti Malzemeleri 250 g spagetti 1 çorba kaşığı çiçekyağı 1 limonun kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 25 cl ![]() 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 250 g tavuk göğüs eti (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra, kuşbaşı doğranmış) 2 iri arpacık soğanı (ince doğranmış) 3 demet maydanoz (yapraklarına ayrılmış) Ayçiçek yağı ve limon kabuğu şeritlerini bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, limon kabuğu şeritlerini 4 dakika ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tereyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Spagettiler pişince tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzerek, ateşe dayanıklı bir cam tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|