![]() |
Süpriz Hamsi Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süpriz Hamsi TavaMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 2 Yöntem Yarım kg hamsi 4-5 Adet taze soğan 1-2 Adet havuç 2 Adet yumurta 3-4 Dal maydanoz 3-4 Dal dereotu 2-3 Çorba kaşığı un Kızartmak için yeterince sıvıyağ Tuz, karabiber Arzuya göre limon Hazırlanışı Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün ![]() Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin ![]() Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ![]() Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın ![]() Balıkları una bulayıp yağı kızdırın ![]() Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin ![]() Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın ![]() Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın ![]() Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin ![]() Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın ![]() Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|