Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kereviz

Ayvalı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kereviz



Ayvalı Kereviz Tarifi - Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır - Ayvalı Kereviz Malzemeleri





Ayvalı Kereviz tarifi

için Malzemeler :


* 3 adet ayva

* 1kg kereviz

* 3-4 adet havuç

* yarım çay bardağı limon

* yarım çay bardağı pekmez

* 2 tatlı kşaığı un

* 1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı

* 1 bardak su

* 3 diş sarmısak

* orta boy 1 adet soğan

* yeterince tuz tuz

* yarım demet maydanoz


Ayvalı Kereviz

yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilirDaha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.