![]() |
Keşli Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşli ErişteKeşli Erişte Tarifi - Keşli Erişte Nasıl Yapılır - Keşli Erişte Malzemeleri Malzemeler: 3 su bardağı erişte 1,5 litre kaynar su 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş keş İsteğe göre ceviz (haşlamak için bir tutam tuz) Yapılışı: 1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın ![]() 2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz) ![]() 3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|