Kıymalı Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kabak DolmasıKıymalı Kabak Dolması tarifi - Kıymalı Kabak Dolması malzemeleri Malzemeler 3 adet iri kabak 150 gr Kıyma1 çay bardağı pirinç Tuz karabiber ve nane 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 adet soğan Hazırlanışı 1 adet soğanımızı minik minik doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlayın Ardından kıymayı ilave edin Hafif kırmızı rengi gidince salça baharatlar ilave edip salçayı güzelce karıştırın Pirinci güzelce yıkayıp ilave edin 2-3 dakika pişirip ocağın altını kapatın![]() Kabaklarımızı güzelce yıkayıp oyma bıçağının tırtıklı kısmı ile önce kabuklarını çizgi oluşturacak şekilde çizin Sonra ikiye keserek dikkatlice oyun Çıkan iç kısımlarını mücver yapımında kullanabilirsiniz![]() Kabaklarımızın içini güzelce pirinçli harç ile doldurup açık ağızlarını birbiriyle öpüştürerek yayvan bir tencereye yerleştirin Yarısına kadar su ilave edin 2-3 yemek kaşığı yağ ve tuzuda ekleyerek ocağın altını yakın Kabaklarımız yumuşadığı zaman servise hazırdır Afiyet olsun
|
|
|
|