![]() |
Biberiyeli Hünkar Beğendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberiyeli Hünkar BeğendiBiberiyeli Hünkar Beğendi Tarifi - Biberiyeli Hünkar Beğendi Yapılışı - Biberiyeli Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır - Biberiyeli Hünkar Beğendi Malzemeleri 1 kg iri parçalara ayrılmış dana ön kol ya da kuşbaşı dana eti 5 adet orta boy kemer patlıcan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet orta boy kuru soğan 6 yemek kaşığı sıvıyağ 2 tepeleme yemek kaşığı un 3 su bardağı soğuk süt 1 su bardağı dolusu rendelenmiş taze kaşar peyniri 6 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz,karabiber 1 yemek kaşığı incecik dilimlenmiş biberiye Patlıcanları yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer targtan, soğanı yemeklik incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() Varsa biberiyeyi ilave edip tuz ve karabiberi serpiştirin ![]() ![]() Beğendi için; bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ![]() ![]() Önceden fırında közlenip kabuklarıni soyduğunuz patlıcanları tavla zarı formunda doğrayın ![]() ![]() Soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak ezerek karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste birkaç kaşık dökerek sıcak olarak seıvis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|