Kuşkonmazlı Erişte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Erişte4 kişilik Malzeme: 500 g yeşil kuşkonmaz, 1 demet fesleğen, 2 katı yumurta, 40 g tereyağı, 500 g erişte, 100 g krem şanti, 30 g gorgonzola peyniri, beyaz biber, hindistancevizi pudrası, 1 tatlı kaşığı limon suyu ![]() Yapılışı: 1 Kuşkonmazları soyarak 3-4 cm uzunluğunda doğrayın Fesleğeni soyarak ayıklayın, garnitür için bir kaç yaprak ayırın, gerisini kıyın Yumurtaları soyarak küp halinde doğrayın ve kıyılmış fesleğenin yarısı ile karıştırın![]() 2 Tereyağı eritin, kuşkonmazları tencerenin içine koyun, kapağı kapatın ve 8-10 dakika sote edin Erişteleri bol tuzlu suda dişe gelir şeklinde haşlayın Haşlama suyunu dökün![]() 3 Kremayı kuşkonmazlara karıştırın, gorgonzola peynirini içine atıp devamlı karıştırarak eritin Tuzunun, karabiberini ve limon suyunu ayarlayın Hindistancevizi pudrası ve kıyılmış fesleğeni katın![]() 4 Erişteleri kuşkonmazlara karıştırın, üzerine buz parçaları serpiştirin Kalan fesleğen ile garnitür yapın alıntı |
|
|
|