06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Erişte
4 kişilik Malzeme:
500 g yeşil kuşkonmaz,
1 demet fesleğen,
2 katı yumurta,
40 g tereyağı,
500 g erişte,
100 g krem şanti,
30 g gorgonzola peyniri,
beyaz biber,
hindistancevizi pudrası,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1 Kuşkonmazları soyarak 3-4 cm uzunluğunda doğrayın Fesleğeni soyarak ayıklayın, garnitür için bir kaç yaprak ayırın, gerisini kıyın Yumurtaları soyarak küp halinde doğrayın ve kıyılmış fesleğenin yarısı ile karıştırın
2 Tereyağı eritin, kuşkonmazları tencerenin içine koyun, kapağı kapatın ve 8-10 dakika sote edin Erişteleri bol tuzlu suda dişe gelir şeklinde haşlayın Haşlama suyunu dökün
3 Kremayı kuşkonmazlara karıştırın, gorgonzola peynirini içine atıp devamlı karıştırarak eritin Tuzunun, karabiberini ve limon suyunu ayarlayın Hindistancevizi pudrası ve kıyılmış fesleğeni katın
4 Erişteleri kuşkonmazlara karıştırın, üzerine buz parçaları serpiştirin Kalan fesleğen ile garnitür yapın
alıntı
|
|
|