06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiş Köfte 3
Şiş Köfte Tarifi - Şiş Köfte Yapılışı - Şiş Köfte Nasıl Yapılır - Şiş Köfte Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
250 gr orta yağlı dana kıyması
500 gr orta yağlı koyun kıyması,
2 dilim bayat ekmek içi
1 baş soğan,
2 adet yumurta,
2 kahve kaşığı kırmızıbiber,
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Et evde kıyılacaksa, dana eti ile koyun eti birlikte ve iki defa makineden geçirilir Kasaptan hazır olarak alındığında koyun kıyması ile dana kıyması yoğurularak iyice birbirine karıştırılır Bu karışık kıymaya soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılarak suyu süzülmüş bayat ekmek içi katılır ve 15 dakika yoğurulur Evde kıyma ve ekmek karışımı 5 dakika kadar yoğurulduktan sonra makine varsa makineden geçirilir ve makineden çıkardıktan sonra 1-2 dakika yoğurma yeterlidir Yoğurma işi bittikten sonra, yumurta, kırmızıbiber, yeteri kadar tuz ve soğan suyu ilave edilerek 5 dakika daha yoğurulıır (soğan suyunu elde etmek için ince ince doğranmış soğana tuz dökülerek bekletilir ve ovarak soğanın suyu alınır) Kıyma her şiş için yumurta büyüklüğünde küçük parçalara bölünür, sonra şişe geçirilir ve parmak kalınlığında ve uzunca şişin çevresine yapıştırılır Bu şişler kuvvetli, ama alevli olmayan odunkömürü ateşinden aşağı yukarı 4-5 parmak yüksekliğinde yerleştirilir Köftelerin bir yanı pişip kızarınca diğer yanı çevirip şişler 4-5 dakika kadar ateşte tutulur Köfteler pişince ateşten alınır, şişlerden sıyrılarak çıkarılır, servis tabağına konur ve soğutmadan servis yapılır
|
|
|