![]() |
Bademli Kuşkonmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli KuşkonmazBademli Kuşkonmaz Tarifi - Bademli Kuşkonmaz Nasıl Yapılır - Bademli Kuşkonmaz Malzemeleri Bademli Kuşkonmaz 500 g orta boy taze kuşkonmaz (ayıklanıp, kabukları soyulmuş) 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı 60 g (yaklaşık 1 su bardağı) gravyer (ya da kaşar) peyniri rendesi 3 çorba kaşığı badem (kahverengi dış zarları soyulmuş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi üstü açık olarak fırına verip, kuşkonmazların üstlerindeki peynir eriyerek fokurdamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|