Nar Ekşili Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar Ekşili EnginarNar Ekşili Enginar Tarifi - Nar Ekşili Enginar Yapılışı - Nar Ekşili Enginar Nasıl Yapılır - Nar Ekşili Enginar Malzemeleri 4 adet enginar 1 adet soğan 1 çay bardağı bezelye 5 çorba kaşığı nar ekşisi Yarım limon suyu 1 adet domates 1 adet patates 1 çorba kaşığı şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Tencereye temizlenmiş enginarları koyuyoruz Üzerine rendelenmiş soğanları, küp doğranmış patatesi, zeytinyağını, şekeri, tuz ve bezelyeyi koyup 1 su bardağı suyla 25-30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine limon suyu ve nar ekşisini de gezdiriyoruz Servis tabağına enginarları alıp sebzelerle ve doğranmış domatesle süsleyip soğumaya bırakıyoruz
|
|
|
|