![]() |
Hindi But Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi But DolmasıHindi But Dolması Tarifi - Hindi But Dolması Yapılışı - Hindi But Dolması Nasıl Yapılır - Hindi But Dolması Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 adet Banvit Hindi But 200 gr Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 150 gr pirinç (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış) 250 ml piliç suyu (kaynar) 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) 10 sap dereotu (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 1 adet fırın torbası Tereyağını ısıtıp, soğanı katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek kuşbaşı etleri ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine piliç suyu gezdirip, hafifçe karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi butunu dış yüzeyi düz bir zemine gelecek şekilde koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın torbasına unu koyun ![]() ![]() Eti fırın torbasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın torbasından çıkarmadan 10 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|