![]() |
Tavuklu Ve Vişneli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Ve Vişneli Pilavtavuklu pilav nasıl yapılır - iran mutfağından tavuklu pilav tarifi - vişneli pilavMalzemeler: 1,5 kg'lık 1 piliç (8 parçaya bölünmüş) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1/2 su bardağı tavuk suyu 750 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmış) 50 gr (1/4 su bardağı) şeker 2 çorba kaşığı su 360 gr (2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bekletilerek süzülmüş) 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı safran (1 çorba kaşığı sıcak suda eritilmiş) Tarifi: Tavuk parçalarını tuzlayıp biberleyerek bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tencerede, zeytinyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye kızarmış tavuk parçalarını yeniden koyup, tavuk suyunu ekleyere kaynatınız ![]() ![]() Tavuk pişerken vişneleri, şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyunuz ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtup, ağzı kapalı olarak sık sık karıştırarak 5 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız ![]() ![]() Büyük bir tencereye 4 su bardağı su koyup, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, pirinci süzerek bir kenara bırakınız ![]() Tavuk parçalarının piştiği tencereyi ateşten alıp, tavuk parçalarını delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan haşlanmış vişneleri haşlama suyuyla birlikte ekleyip, tencerenin kapağmı kapatarak çok ağır ateşte 15 dakika, pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Öteki tenceredeki pilavın yarısını, ısıtılmış bir servis tabağına döşeyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|