Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, tavuklu, vişneli

Tavuklu Ve Vişneli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Ve Vişneli Pilav



tavuklu pilav nasıl yapılır - iran mutfağından tavuklu pilav tarifi - vişneli pilavMalzemeler:


1,5 kg'lık 1 piliç (8 parçaya bölünmüş)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 orta boy soğan (ince doğranmış)

1/2 su bardağı tavuk suyu

750 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmış)

50 gr (1/4 su bardağı) şeker

2 çorba kaşığı su

360 gr (2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bekletilerek süzülmüş)

125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

1 çay kaşığı safran (1 çorba kaşığı sıcak suda eritilmiş)


Tarifi:


Tavuk parçalarını tuzlayıp biberleyerek bir kenara bırakınız

Büyük bir tencerede, zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca tavuk parçalarını tencereye koyup, her iki yanlarını 5-6'şar dakika, renkleri kahverengileşene kadar kızartınız Kızarmış tavukları ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız Tencereye soğanları ekleyip 6 dakika, renkleri hafifçe kahverengileşene kadar kavurunuz


Tencereye kızarmış tavuk parçalarını yeniden koyup, tavuk suyunu ekleyere kaynatınız Ateşi kısıp, tavukları 30 dakika, yumuşayana kadar pişiriniz

Tavuk pişerken vişneleri, şekeri ve suyu orta boy bir tencereye koyunuz

Tencereyi ağır ateşe oturtup, ağzı kapalı olarak sık sık karıştırarak 5 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız

Büyük bir tencereye 4 su bardağı su koyup, harlı ateşte kaynatınız Kaynaymca ateşi hafifçe kısıp, pirinci ekleyerek 5 dakika, orta ateşte kaynatınız


Tencereyi ateşten alıp, pirinci süzerek bir kenara bırakınız

Tavuk parçalarının piştiği tencereyi ateşten alıp, tavuk parçalarını delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkarınız Tavuğun pişme suyundan 2 çorba kaşığı ve pişmiş soğanları bir kenara ayırınız Kalan pişme suyuna yağın yarısını (4 çorba kaşığı) ekleyip, karıştırmız Pirincin yarısını ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, pirinçleri 8 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alınız Tavuk parçalarını, ayırdığınız pişmiş soğanları ve öteki tenceredeki haşlanmış vişnelerin yarısını ekleyiniz Kalan pirinci tencereye boşaltınız


Kalan haşlanmış vişneleri haşlama suyuyla birlikte ekleyip, tencerenin kapağmı kapatarak çok ağır ateşte 15 dakika, pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriniz Pirinçlerin yaklaşık bir su bardağını tencereden alıp, orta boy başka bir tencereye koyunuz Kalan eritilmiş yağı (4 çorba kaşığı) ve safranı ekleyip, pirinçler safranın rengini alana kadar karıştırarak, bu safranlı pilavı bir kenara bırakınız



Öteki tenceredeki pilavın yarısını, ısıtılmış bir servis tabağına döşeyiniz Üstüne tavuk parçalarını ve soğanları yerleştiriniz En üste kalan pilavı, orta boy tenceredeki safranlı pilavın yarısını ve vişneleri serpiştiriniz Kalan safranlı pilavı tabağın kenarlarına döşeyip servis ediniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.