Kaymaklı Pazı Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Pazı DolmasıMalzemeler : 350 gr Taze kaymak-1 demet pazı- 1 bardak pilavlık bulgur- 1 ad kuru soğan- yarım bardak iri dövülmüş file badem- 2 çorba kaşığı kuru reyhan- tuz -karabiber Yapılışı : Pazı yaprakları yıkanır Damarları ayıklanır Sıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanır Diğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenir Sonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulur Pazı yaprakları ile ufak ufak sarılır Fırına girebilecek bir pyrex e dizilir Üzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilir Ağzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilir AFİYET OLSUN
|
|
|
|