Kiraz Yapragı Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Yapragı SarmasıKiraz Yaprağı Sarması (Malatya) 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı un Kıvam alana kadar su Tuz Yeteri kadar taze kiraz yaprağı Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaiığı erik ekşisi Tuz 1 adet iri kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı Bulgur, un, tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır Sarmalar tencereye sıralanır Üzerini geçecek kadar su konur 20 dakika kadar haşlanır Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir Sarmaların üzerine dökülür Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur Yemeğin en üstüne gezdirilir |
|
|
|