Yoğurt Soslu İspanaklı Çılbır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu İspanaklı Çılbır![]() Malzemeler: 750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 1 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 5 yumurta 1 1/4 litre (5 su bardağı) su 125 ml (1/2 su bardağı) sirke 300 gr yoğurt sosu 1 çay kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin![]() Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın![]() Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın Yumurtaları poşe edin![]() Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin![]() Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|