![]() |
Fransız Usulü Menemen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Menemenmenemen nasıl yapılır - fransız mutfağı menemen tarifiMalzemeler: 50 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı 1 orta boy yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, doğranmış) 1 orta boy kırmızı dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, doğranmış) 3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak, doğranmış) 6 yumurta 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırıp, yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri katınız; 5-6 dakika pişirdikten sonra domatesleri ekleyip 5 dakika, sürekli karıştırarak pişiriniz ![]() Bu arada büyük bir kasede, yumurta, tuz, biber ve maydanozu, iyice karışana kadar çırpınız ![]() Yumurtalı karışımı tavaya döküp, bir kez karıştırdıktan sonra, birkaç saniye dibi tutana kadar bekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, bir bıçak yardımıyla menemeni ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|