Kuşkonmaz Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Turşusukuşkonmaz turşusu tarifi - kuşkonmaz turşusu nasıl yapılır - kuşkonmaz turşusu yapımı Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz, 2-3 adet havuç, 5 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 kaç dal kereviz yaprağı, 2 adet defne yaprağı ![]() Hazırlanışı: Salamurayı hazırlayın ve bekletin ![]() Kuşkonmazların kaba, kalın köklerini kesin Ardından turşu kavanozuna sığacak boyda kesip hazırlayın Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün![]() Buharlı pişirici de, havuç ve kuşkonmazları bir arada; eriyip dağılmayacak, hafif dişe dokunacak şekilde pişirin ![]() Steril edilmiş kavanozun altına 1 adet defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını koyun Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin Aralara sarımsakları dağıtın Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin![]() Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin, elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın Ardından kapağını sıkıca kapatın![]() 10 gün içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır Salamurası için: Kavanoza koyacağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın, tuzun erimesini sağlayın Soğuduktan sonra kavanozun içine boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın![]() Su miktarını ayarlamak için; içini doldurup hazırladığınız kavanozu ağzına kadar, sadece su ile doldurun, bu suyu bir sürahiye geri boşaltın Ölçtüğünüz suyun 3/1ni dökün, döktüğünüz su miktarı kadar sirke ekleyin Fazla miktarda turşu suyu yapıp, ziyan etmemek için bu pratik bir yöntemdir Bu aşamadan sonra tuzunu ekleyin Bütün turşularda bu yöntemi deneyebilirsiniz
|
|
|
|