![]() |
Tatlı ve Pasta tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı ve Pasta tarifleriFIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler : 3 1/2 bardak süt 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı nişasta 3 adet yumurta sarısı Tuz Hazırlanışı : Pirinci bol suyla üç-dört kez yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nişastayı 1 bardak süte yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EKMEK KADAYIFI Malzemeler : 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı 7 bardak su Şurubu : 4 1/2 bardak toz şeker 4 1/2 bardak su 2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne : 2 lüle kaymak -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın ![]() Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın ![]() Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın ![]() ![]() Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın ![]() ![]() ŞEKERPARE Malzemeler : 2 bardak süt 1/2 bardak pudra şekeri 3 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta 1/4 tatlı kaşığı karbonat 2 bardak un 15 adet badem 1 1/2 bardak toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Bir tencereye toz şeker, 1 1/4 bardak su ve limon suyu koyarak kaynatın ve orta koyulukta şurup yapın ve soğumaya bırakın ![]() Diğer taraftan başka bir tencereye, yumurta ile pudra şekerini koyarak telle iyice karıştırın sonra erimiş fakat soğuk haldeki margarin de ilave ederek telle 5 dakika daha karıştırın ![]() ![]() ![]() Tepsiye sıralanmış bu hamurları orta ısıdaki fırına koyarak, hamurların üstleri hafif pembeleşinceye kadar 40 dakika pişirin, sonrada hamurları tepsiden alarak hemen hazırladığımız soğuk şuruba ataın ve 1 saat sonra şekerpareleri tabağa alıp servis yapın ![]() ÇİKOLATALI TOP KURABİYE Malzemeler: - 250 gr margarin, - 4 yemek kaşığı pudra şekeri, - 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, - 1 paket vanilya, - 2,5 su bardağı un, - 200 gr sütsüz çikolata, - 1 kahve kaşığı margarin Yapılışı: Margarin, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() BAL KABAKLI TARTOLET Malzemeler: Hamuru İçin: - 125 gr margarin, - 2 su bardağı un, - 2 yemek kaşığı pudra şekeri, - 4 yemek kaşığı soğuk su ![]() Harcı İçin: - ½ kg ayıklanmış bal kabağı, - 1 kahve fincanı su, - ½ çay bardağı soğuk süt, - 1 çay bardağı toz şeker, - 1 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin, - 2 çay kaşığı tarçın, - ½ çay kaşığı toz zencefil, - Süslemek için dövülmüş şam fıstığı ![]() Yapılışı: Hamuru hazırlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|