Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kirazlı, parfe

Kirazlı Parfe

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Parfe



Gereçler:
2 paket krem şanti
Yarım kg süt
1 yumurta
10 adet kare bisküvi 1 paket kiraz jölesi
1 su bardağı kiraz likörü
1, 5 su bardağı sıcak su
2, 5 su bardağı kiraz
Yapılışı:
Krem şantileri soğuk süt ile çırpın Yumurtanın akı ve sarısını ayrı olarak çırpın Önce akını sonra sarısını krem şantiye karıştırın

Bisküvileri un haline getirip, krem şantiye ekleyin Likörü ekleyin

Kiraz jölesini 1 ,5 su bardağı sıcak suyun içinde eritin Jöleyi de karışıma ekleyin Hazırladığınız bu karışımı 1 litrelik bir kalıba boşaltın

Kirazları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın Kirazların bir kısmını parfenin içine atın Donması için buzdolabına kaldırın

10 dakika sonra koyulaşmaya başlayınca kalan kirazları da parfenin içine atın Parfeyi 2-3 saat buzlukta bekletin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.