Tarçınlı Ay Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Ay Çöreğiay çöreği nasıl yapılır - ay çöreği tarifi ![]() MALZEMELER: * 250 gr oda sıcaklığında margarin * 1 kahve fincanı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın * 1 yumurta * 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık * 2 kahve fincanı sıvıyağ * 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya * Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1 Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın![]() 2 Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin![]() 3 Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin![]() 4 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin![]() 5 Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin![]() 6 170 dereceli fırında pişirin ve soğutun![]() 7 Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin
|
|
|
|