Ananaslı Sakızlı Panna Cotta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Sakızlı Panna Cotta![]() Malzemeler: * 1 paket Ülker Pötibör bisküvi - Sade * 1/2 bardak süt * 2 + 1/4 bardak krema * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 paket damla sakızı, havanda dövülmüş * 2 paket tart jölesi * 1/2 su bardağı toz şeker * Üzerini süslemek için 4 dilim ananas ya da başka bir meyve Yapılışı: 1 Sütü ve jöleyi karıştırın![]() 2 Orta boy bir tencerede orta ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar kremayı şekerle birlikte ısıtın![]() 3 Karışımı ateşten alın Sütlü jöleyi, vanilyayı ve damla sakızını ilave ederek karıştırmaya devam edin Eğer gerekirse tekrar ateşe koyarak homojen bir kıvam alıncaya kadar ısıtmaya ve karıştırmaya devam edin![]() 4 Dikdörtgen ya da kare cam bir kaba altını kaplayacak kadar panna cotta karışımından dökün![]() 5 Sonra sırayla bisküvi, panna cotta, bisküvi koyarak malzemeyi bitirin![]() 6 Dolapta 4-5 saat, tercihan 1 gece bekletin![]() 7 Servisten önce kalıptan çıkarın (bıçağın ucuyla kenarlarını ayırın, gerekirse birkaç saniye sıcak suya batırıp çıkarın) ve üzerini ananasla ya da arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin
|
|
|
|