REÇELLİ KURABİYELER |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
REÇELLİ KURABİYELER![]() Malzemeler: 1 paket (200 gr) buğday nişastası 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı (50 gr) un 1 çay bardağı (100 gr) tozşeker 115 gr margarin 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Birkaç damla limon suyu Kırmızı bir reçel (vişne, frambuaz vs )Pudra şekeri Fırın 180 derece Yapılışı: 1 Nişasta, un, şeker, kabartma tozu, yumurta, tarçın, limon suyu ve oda sıcaklığında yumuaşmış margarini bir kapta yoğurun![]() 2 Bu hamuru 2 mm (yarım parmak) kalınlığında açın Bir kurabiye kalıbıyla kesin, sonra aynı sayıda, aynı kalıbın bir küçük boyuyla yeniden ortalarını kesip, pencere gibi olmasını sağlayın![]() 3 Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin![]() 4 Kurabiyeler soğuduktan sonra, reçel sürerek, iki tip kurbaiyeyi birbirine yapıştırın ve üzerine pudraşekeri eleyin![]() 5 Son olarak ortalarındaki boşluğa birer kaşık reçel doldurun
|
|
|
|